MENTÁLIS KIMERÜLTSÉG – EGY ÚJABB NÉPBETEGSÉG?

Miért látunk annyi kimerült embert mindenfelé? Miért fáradt mindenki? Az öreg, a fiatal, a gyerek, a felnőtt, a sportoló, a szellemi és a fizikai munkát végző – azaz szinte kivétel nélkül mindenki kimerültségről panaszkodik. Ez a kimerültség általában nem is a fizikai igénybevételből adódik, hiszen a mozgásszegény életmód már évtizedek óta társadalmi probléma.

Sokféleképpen lehetünk fáradtak. Lehetünk álmosak az alváshiánytól. Sajoghat a testünk egy-egy intenzívebb sportolás után. Elfáradhatunk aktív pihenés közben. A leggyakoribb azonban talán az a fáradtság, ami nem valamiféle konkrét eseményhez köthető, hanem – úgy érezzük – folyton jelen van az életünkben, fizikai terhelés nélkül szívja el az életkedvünket és energiánkat, ránk telepszik és nem tudunk tőle szabadulni. Az ilyen makacs fáradtság mögött betegség is rejtőzhet, de lehet az oka egyszerűen a mentális túlterheltség is.

Sok olyan apró dolog vesz körül minket, amelyek önmagukban jelentéktelennek tűnnek, de az emberi szervezetnek mégis stresszt okoznak, így folyamatos megküzdésre sarkallják testünket és szellemünket. Próbált már zajban koncentrálni? Próbált már zsúfolt helyen aktívan figyelni? Próbált már órákon át tanulni? Vagy például egy időben három különböző dolgot menedzselni? Az ilyen helyzetek kimerítik szellemi tartalékainkat.

A stressz hatására a szervezetben található B-vitaminok – különösen a B12-vitamin – jelentősen csökken. Az idegrendszer normál működésének támogatása révén a B12-vitamin segíti a stresszel szembeni megküzdést a mindennapokban. (A stresszel szembeni ellenállóképesség növelésén túlmutatva a B12-vitamin jótékony hatását aktívan kutatják egyes mentális betegségek, pl. depresszió esetében is.)

Töltse fel B12-vitamin raktárait és vegye fel a küzdelmet a mentális kimerültség és a mindennap stressz ellen az InnoPharm B12-vitamin cseresznye ízű szájspray használatával!